Sport en medical Taping

Anders dan bij traditioneel tapen, beperkt Kinesiotape de beweging niet... het is bedoeld voor beweging! Daarom is het zo populair bij sporters en zie je de felgekleurde Kinesiotape vaak bij atleten over de hele wereld. Kinesiotape kan helpen bij pijnverlichting, spieractivatie, ondersteuning van ligamenten en neurale feedback.

Het is zachtaardig en veilig, waardoor het een uitstekend hulpmiddel is voor lymfedrainage en voor gebruik tijdens de zwangerschap! Kinesiotape is niet alleen voor sporters en kan worden gebruikt voor de behandeling van whiplash, nek- en rugpijn, gewrichtsblessures, tendinitis, zwelling en blauwe plekken en vele andere veel voorkomende symptomen. Het is transpiratiebestendig, onderdompelbaar in water en duurt 3-5 dagen om de voordelen van uw behandeling te verbeteren, zelfs nadat u de praktijk heeft verlaten.

 

 Functional Fascial taping

FFT is totaal anders dan de rest van de taping die over het algemeen op de markt is. De meest gebruikelijke taptechniek is beperkende of beschermende tape, waardoor een volledige bewegingsvrijheid niet mogelijk is. Voor Kinesio-taping wordt het over het algemeen gebruikt als faciliterende tapingtechniek om de spieren te laten genezen. Voor FFT is het belangrijkste doel om uw pijn aanzienlijk te verminderen, zodat u ofwel uw oefeningen kunt doen of tijdelijk met uw activiteit kunt doorgaan totdat u uw revalidatie hebt voltooid.